IivanaHeppataustaTallikamutKuviaKuulumisiaLinkit


 

HEPPATAUSTAANI

wpe180.jpg (19751 bytes)Ensimmäisen kerran muistan olleeni hevosen selässä Ähtärin eläinpuistossa ja sen jälkeen muutuin hevoshulluksi. Hevosharrastukseni alkoi jo ala-asteella. Tuolloin pääsin satunnaisesti ratsastustunneille sekä ratsastusleireille. Outokummussa kävimme ravitallilla hoitelemassa hevosia siskoni Anun ja kavereidemme kanssa. Minun hoidokkini oli lv -ravuri nimeltään Luula. Luula oli kimo tamma, joka ei ollut luonteeltaan mitenkään erityisemmin aurinkoinen, ainakaan jatkuvasti. Samassa tallissa asustelivat Sinatra eli Sinttu (Stiinan hoitoheppa), King Lincoln eli Kunkku (Anun hoidokki) ja Pete Hunter eli Pete (Leenan hoitoheppa), joka oli Luulan varsa. Pete jouduttiin lopettamaan nuorena laitumella sattuneen onnettomuuden takia, jonka jälkeen tallille tuli No Smoking eli Smokki. Pian tuon jälkeen muutimme pois Outokummusta Isojoelle. Luula kuoli/lopetettiin muistaakseni v. 1984 tai 1985.

Isojoella ei paljon hevosia ollut ja niinpä jouduin hetken aikaa olemaan ilman hevosia. Vanhassakylässä asusteli onneksi vanha suomenhevonen Pertti, jota hoidin ennen kuin se jouduttiin lopettamaan. Samaan aikaan kävimme Anun kanssa satunnaisesti ratsastamassa Kristiinankaupungissa.

MalouUudelleen hevosharrastukseni alkoi Oulussa opiskeluaikana, kun ensin kävin Hietasaaressa Ponipihalla tekemässä tallitöitä ja ratsastamassa. Tuolloin Ponipihalla oli vain muutama poni; Pojke, Venkku, Rambo ja uutena tuolloin Koppi. Myöhemmin aloin vuokraamaan Malou eli Malu nimistä puoliveristä. Malu oli arvokas vanha rouva, joka kiikutti ratsastajia selässään moitteettomasti. Vanhuus toi mukanaan Malullekin kaikenlaisia vaivoja ja 22-vuoden iässä Malu jouduttiin lopettamaan jalkavaivojen takia. Sen jälkeen oli hetken hevoseton ajanjakso ennen kuin Malun omistaja Kati + ex-omistaja Kaisa houkuttelivat minut mukaan hevosenvuokraamiseen. Mutkien jälkeen vuokrahevoksi saatiin Sir Ivor eli Iivana (Ii, Iikki), joka siitä lähtien on piristänyt tunnelmaa.

 

Etusivulle