IivanaHeppataustaTallikamutKuviaKuulumisiaLinkit

 

IIVANA

Iivana eli Sir Ivor on 1989 syntynyt lv-ratsuruuna, joka asustelee Oulussa Kuivasjärvellä. Iivana tuli meille vuokrahevoseksi  v. 1997 (jos oikein muistan). Myöhemmin "lunastimme" Iivanan Kati Valjuksen kanssa omaksi. Ii on kaikkine hyvine ja huonoine puolineen extramukava ratsu ja lemmikkihevonen; herkkä, oppivainen ja yritteliäs.

Alussa Iivanalla oli kaikenlaisia kummallisia vinkeitä, joita en oikein hallinnut. Näitä olivat mm. autojen tms. liikkuvien olentojen säikähtäminen, omituisten juttujen säikähtäminen, juttujen säikähtäminen...säikähtämisiin liittyi nopea pään nostaminen, käännös lennosta paikalla ja paikalta pakeneminen epämääräistä laukkaa. Nykyään Ii yleensä tyytyy yleensä vain värähtämään, maneesin takaseinän aukko ainoastaan hieman pelottaa ja joskus metsässä asuvat peikot.

Laukka oli Iivanalle aluksi kova pala, se ei oikein sujunut. Kotiinpäin ei alkuaikoina voinut kuvitellakaan laukkaavansa, vaikka ei Iikki ryöstänyt, meni vain niin holtittomasti. Vähitellen nämä oireet ovat jääneet yhä satunnaisemmiksi, ainakin paikalta pakenemisen suhteen. Säikähtely on edelleen Iivanalle tyypillistä, ainakin vale-sellainen tietyssä mielentilassa (ja se kertoo Iin olevan Ii).

Ii on käynyt paljon Anna Alilan tunneilla, jonka tuloksena kouluileminen on alkanut sujua yhä paremmin. Esteistä Ii on pitänyt aina. Lisäksi Kati on kunnostautunut Stevensin kurssilla käymisessä ja Ii on ollut mukana siellä nyt kahtena vuonna. Näiden klassisen ratsastuksen oppien mukaan Iitä on ratsastettu ja kouluileminen onkin Iikille helppoa. Joskus matoilupäivät yllättävät ja suoraan kulkeminenkin on hieman hankalaa.

 

Etusivulle