IivanaHeppataustaTallikamutKuviaKuulumisiaLinkit
Kuulumisia

11.8.2005 Laitsalta tulon jälkeen Iikki oireili pariinkin kertaan ähkymäisesti. Syytä ei oikein tiedetty, mutta on kuulemma aika tyypillistä laitumen jälkeen, kun ruoka muuttuukin kuivaheinäksi. Ohjeeksi voi antaa ennalta parafiiniöljyä heti laitumelta tulon jälkeen ruuan kanssa. Sekä tietty vihreää kannattaa syötellä. Lisäksi ajattelimme mahavaivoihin vaikuttaneen sen, että Iikki oli tarhassa yksin eikä kovin paljon siellä liikkunut. Nyt hepo on kuitenkin ok, yritetään syötellä mahan kunnosspitämiseksi sille myös pellavarouhetta.

2.8.2005

Iikki on palannut laitumelta kotitalliin. Laidunaika sujui todella hyvin, lähinnä Iikki viihtyi Santun ja etenkin Helvin kanssa. Muutaman kerran tuli myös ratsasteltua loman aikana, jolloin Ii kovasti aina huuteli poismennessä kavereiden perään. Tuliaisina laitumelta tosin rivi oikeaan takaseen, mutta eiköhän se kunnialla parane kun saa olla kuivassa tallissa yöt (tai Iikin mielestä ehkä joutuu olemaan...).

22.6.2005

Iikki lähti kesälaitumelle voittoisan koulukisan jälkeen (Kati kävi voittamassa Saaran tallilla B-merkin kisan). Mukaan lähtivät Santtu ja Helvi. Matka Kalimenkylään Korkiakoskien tallille taitettiin ratsain, koska matkaa sinne kertyy vain n. 6 km.

Laitumella meidän porukkaamme odotteli pienoinen tamma + yhden ruunan lauma, joka villiintyi hetkellisesti hevosiemme saapumisesta. Iikki ja Helvi olivat tutustumisen johtajina, tosin Helvi keskittyi estämään Iikkiä tutustumassa uusiin tammoihin. Santtu nyhjäsi Iikin ja Helvin luona, ne olivat tuttuja ja turvallisia...Puolen tunnin kiihkoilun jälkeen kaikki rauhoittuivat laiduntamaan.

Etusivulle