Alli

BH TK2 RTK2 Filurin Magpie

Alli tuli laumaan mukaan vähän liian aikaisin, mutta yhdistelmä oli niin mielenkiintoinen, että sitä ei voinut vastustaa (Marge Allin täti ja muu suku myös). Alli on myös ollut helppo koira, samalla tavalla kiltti ja helppo kuin Marge, sosiaalinen, reipas ja rohkea. Yleisesti sanottuna hyväntuulinen ja itseensä luottava. Koulutettaessa ollut helppo, isoimmat ongelmat olleet nomessa, jossa edettiin liian nopeasti ja sitä kautta kuumenemista tuli liikaa (ja toki tähän vaikuttaa muiden, kiihdyttävien lajien harrastaminen).

Nomessa Alli on ollut paras koiristani, myös eri tavalla koulutettu (esim. panostettu paljon pillihommiin, palkitsemalla ja hoksaamalla paljon treeniä). Alokasluokka sujui helposti, avoimessa kuumenemista, mutta siinäkin nopsaan ykköset. Tänä vuonna voittajassa testaamista ja saatiin VOI2. Mejässäkin käytiin kokeilemassa, saatiin avoin läpi. PK-jälki jäi korkkaamatta, ehkä ensi vuonna.

Tokossa Alli on edennyt hitaasti, mihin vaikutti etujalkakaukojen opettaminen. Alokkaassa Alli yllätti tokon SM:ssä voittaen luokkansa. Hidasta etenemistä, toko on ollut enemmän talvilajina. Rally-tokossa käytiin kisaamassa ennen tokoa kisakokemuksen saamiseksi ja siellä Allilla on kisaoikeus voittajaan. Agilityssä Alli olisi kyllä ketterä ja nopea, mutta aika/intopula on vaivannut ko. lajin suhteen, työlästä harrastaa (raahata aina esteet ym.).

Näyttelyissä Alli on käynyt vain kerran, saavutuksena ERI. Alli on pienikokoinen ja vähäkarvainen, joten ei varmaan kovin usein näyttelykehissä kannata vierailla. Terveyspuolella on ollut joitakin pieniä tapaturmia, häntä- ja silmävammaa ym. Mitään isompaa ei vielä ole kuitenkaan sattunut.

Tulokset:
Toko: RTK2
Nome: VOI2
Mejä: 2 x AVO1
Rally-toko: RTK2
Näyttelyt: ERI