Hellevi

FI AVA & TVA JK3 RTK3 Flatterhaft Du Och Jag
Hellevin perustiedot löytyvät vanhoilta sivuiltani: http://pipap.net/ems/hellevi1.htm

Hellevi oli erilainen flatti; rauhallinen eikä kiihtynyt samaan tapaan kuin flatit yleensäkin. Koulutuksessa oli haasteita juuri tämän takia siksi, että halusin väkisin harrastaa tokoa ja tein sitä väärällä tavalla. Muut lajit olisivat olleet Hellevin juttu, mutta yritin tehdä Hellevistä tokokoiraa, koska teknisesti Hellevi oli taitava.

Loppujen lopuksi Hellevistä tuli TVA, mutta paljon parempi Hellevi oli agilityssä ja nomessa. Agilityssä Hellevi syttyi, ei kuitenkaan kiihtynyt hullun lailla, mutta oli nopea ja ketterä ja täten Hellevistä tuli ensimmäinen (ja ehkä viimeinen) agilityvalioni. Rally-tokoa ehdittiin kokeilla vähän, yksi MES-kisa parhaana saldona.

Nomessa oli aluksi pieniä vaikeuksia, damit olivat vähän tylsiä ja jossain yhteistreenissä Hellevi ”laamaili” pienempänä – en osannut etsiä vahvuuksia ja ymmärtänyt Helleviä. Myöhemmin Hellevi näytti erinomaisia nome-koiran taitoja, VOI1 jäi kiinni yhdestä linnun pudotuksesta ja nostamisesta palautuksessa eli paras tuloksemme oli VOI2 sekä flattimestaruuden kolmas sija. Metsästyksessä Hellevi tuntui olevan elementissään sen mitä jahtiin pääsi. Jäljestämisessä Hellevi oli perushyvä, tehtiin JK3 ja sekä mejässä yksi avoimen koe.

Hellevi valitettavasti kärsi monenlaisesta pienestä vaivasta elinikänään; yhtenä kesänä oltiin kynsivammaisia, taisi olla jokin anturahaavakin. Sitten kesällä murtui häntä ja se jouduttiin amputoimaan. Sitten minulla itselläni meni jalka, mikä haittasi melkein vuoden treenaamista. Ja sitten Hellevi sairastui autoimmuunisairauteen, moniniveltulehdus/reuma, joka esti paljolti minkään tekemistä, maksa reagoi, kortisonilääkitystä oli koko ajan päällä. Loppujen lopuksi sisäelimissä näkyi jonkinlaista kasvainta ja Helleville tuli ruokatorven laajentuma, joten Hellevi jouduttiin lopettamaan ennen 9 vuoden ikää.

Hellevi oli todella helppo ja mukava koira, kiltti ja herkkä. Toisaalta sinnikäs tekemään hommia, etenkin nenätöitä (Hellevi treenasi myös homeiden etsimistä ja oli siinä hyvä). Ihmisiä välillä jännitti, jos he tulivat suoraan kohti, mikä oli epätyypillistä flatille.

Tulokset:
TOKO: TVA
Agility: AVA, yksi hyppyserti
Nome: VOI2, flattimestaruuden kolmas v. 2014
Rally-toko: MES 87
Mejä: AVO1, flattien Hirvipää
PK: JK3
Näy: NUO H

Hellevi ja Marge