Marge

FI MVA & TVA & RTVA JK1 Filurin Fink

Margen ottamiseen innosti Marge emä Viivi (FI KVA Zebulons Windy Peg), joka oli erittäin ihana flatti. Marge on luonteeltaan äärimmäisen ihmisrakas, etenkin pienet lapset ovat ihania. Hyvin kiltti ja nössykkä koira, mikä ilmenee muiden koirien kanssa ensin alistumisena, sitten alkaakin jännittää ja sitten mielistellään. On siis hieman epävarma itsestään. Tämä on tullut esille myös työskentelyssä, etenkin nuorena nomessa oli ”scary-lokkeja” ym. muita elementtejä saattoi tulla eteen. Vanhemmiten tällaiset katosivat. Ei ole ihanteellinen nomekoira, kiihtyy, villiintyy, ei pysy nahoissaan, tekee omiaan ja keskittyminen rakoilee. Kauan oltiin avoimessa, koulutustaidot itsellä myös hukassa, mutta sitten saatiin loppujen lopuksi toinenkin ykkönen ja voittajasta vielä VOI2. Nuorena Marge voitti flattien Kisällin eli ei nyt ihan pelkkää hössöttämistä nome ole ollut.

Tokossa alussa lupaavan oloinen, mutta mentiin liian nopeasti kokeisiin, mikä ei herkkikselle sovi – kisatilanne alkoi jännittää ym. Paikallaolo ollut vaikeaa, on hermostunut siinä, joten tokoura ei ole koskaan oikein auennut meille. Joitakin hyviä tuloksia on tullut silloin, kun paikallaolo ei ole jännittänyt, muuten ei. On tullut vieras koira luokse paikkiksessa sekä EVL-paikkis luoksetuloineen on ollut ajatuksena Margelle hankala. Keskittyminen myös tokossa vaikeaa, häslää helposti ja on holtittoman ahne ruuan perään.

Agilityä on tehty hieman, mutta saimme kisaongelman eli keppien viimeinen väli pujottelussa lähes aina pieleen kisoissa. Sen verran vähän treeniä on tehty + Marge on pitkä koira (loikkaa valtavia loikkia), joten aksa on ollut aina sivuroolissa. PK-jälkeä tehtiin JK1-verran, ei oikein koskaan päässyt niin hyvään vauhtiin treeneissä, että olisi saanut aikaiseksi tehdä sitä kunnolla. Lisäksi Margen nuoruudessa tuli oman jalkani takia pitkä vähäisen treenin vuosi sekä Hellevin sairastumisen aikana treenaaminen oli myös vähäistä vajaan vuoden ajan.

Vanhemmiten on tehty rally-tokoa, jossa ongelmana ollut (yllätys…) keskittyminen ja se, että tehtäviä tulee niin nopeasti, ettemme kumpikaan oikein pysy mukana. Margella on vauhti päällä tai sitten rauhoittelee, kun minä säädän, joten ei ole helppoa ollut – mutta viimein Margesta tuli rallyvalio. Mejä oli viime kesän juttu, siinä lupaava alku (50 + 49) ei kertonut totuutta eli Margen keskittyminen sielläkin on vaikeaa ja voittajasta saatiin sitten vain VOI3. Jatketaan ensi kesänä, jos Marge sitten olisi rauhallisempi. Homekoirahommia Marge on tehnyt hieman, mutta on siellä melko hössöttävä, jos ei rauhoita aluksi hyvin. Etsii mielellään.

Ulkomuodoltaan Marge on melko hyvä – näyttelyissä on käyty vähän nuorena ja nyt veteraani-iässä Marge otti sertit ja tuli MVA:ksi. Lisäksi viime keväänä nappasi jopa BIS-veteraanitittelin ryhmänäyttelyssä. Kooltaan normaali, säkä n. 57-58 cm. Terveydessä ei mitään ongelmia ennen nyt lähellä mummoikää, jossa todettu oikeassa etusessa varpaassa nivelrikkoa ja ristiluussa spondyloosia. Eivät ole isommasti vaikuttaneet elämään, ihan menee kuin ennenkin (isoimmat rasitukset jätettiin pois). Kaikkiruokainen, iho ja turkki hyvät, ei edes oikein vammoja ollut, silmät terveet ym. Kaikinpuolin helppo koira.

Tulokset:
Nome: VOI2
Mejä: VOI3
TOKO: TVA
Rally-toko: RTVA
Agility: Maxi1
PK: JK1
Näyttely: MVA