* TOKOVIHKOT * HARJOITUSOHJELMAT * TOKOKIRJA * ESINE-ETSINTÄ *
 

 

TOKON OPETUSVIHKOT

 

Tokoliikkeiden opettaminen on kerätty opetusvihkoiksi. Vihkojen aineisto on kerätty useiden vuosien ajalta kurssien, kirjojen ja omien kokemusten perusteella. Niissä on pääasiassa positiiviseen vahvistamiseen perustuvia opetusmenetelmiä, vaikka joissakin virheiden korjaamisissa voi olla neuvoina muutakin. Lisäksi jokaisesta liikkeestä on kerrottu pohjaa opettamiseen naksun avulla (toiminnan poimiminen, sheippaaminen sekä kohteen avulla opettaminen).

 

Nro Aihe Sivumäärä Hinta +
postikulut
1 Seuraaminen 55 6
2 Luoksetulo 40 6
3 Paikallaolo 26 4
4 Liikkeestä pysähtymiset 41 6
5 Tunnistusnouto 20 4
6 Noutaminen 31 4
7 Hyppy, hyppynouto & estenouto 25 4
8 Ruutu ja merkki 37 6
9 Kaukokäskyt 34 6
10 Eteenlähettäminen 24 4
11 Ohjattu nouto 19 4
12 Luoksepäästävyys 15 4
  Yhteensä 367 58 - alennus 20% = 46,4

 

Jos olet kiinnostunut tilaamaan em. vihkoja, laita viestiä osoitteeseen pipa.parssinen @ gmail.com (poista välit). Jos tilaat useampia vihkoja, alennus% on 10% / 2 vihkoa, 15% / 3 vihkoa ja 20% / 4 tai enemmän. Kysy myös kimppatilausta + alennusta siihen. Vihkojen koko A4, mustavalkoisia, kampasidontakannet (muovikammat).

 

Postikulut: 1 vihko = n.1,6€, 6 vihkoa = n. 6€, kaikki = 8€

 

 

 

 

HARJOITUSOHJELMAT

 

(UUDET) Harjoitusohjelmat on tehty tokon alokas- ja avoimeen luokkaan, voittaja- ja erikoisvoittajaluokkaan, BH-tottelevaisuuteen sekä PK-tottelevaisuuteen. Laajin ja eniten yleistäkin asiaa sisältä on alo-avo -luokan ohjelma. Muissa vihkoissa on osittain samaa asiaa, mutta vähemmän perusasiaa. Ohjelmissa kerrotaan, miten voi esimerkiksi edetä harjoituksissa eteenpäin vaikeampiin tehtäviin ja miten

 

 

Nro Aihe Sivumäärä Hinta +
postikulut
1 Alokas- ja avoin luokka 64 10
2 Voittaja - ja erikoisvoittajaluokka 49 8
3 BH-koe 42 8
4 PK-tottelevaisuus 47 8
  Yhteensä 202 34 - alennus 20% = 27,2

 

Jos tilaat useampia vihkoja, alennus% on 10% / 2 vihkoa, 15% / 3 vihkoa ja 20% / 4 tai enemmän. Kysy myös kimppatilausta + alennusta siihen. Samoin kysy tarjousta yhdessä muiden vihkojen ja/tai kirjan kanssa.

 

Opetusvihkojen sisältö:

  • säännöt

  • yleistä liikkeestä

  • opetusmenetelmiä (erilaisia: naksu, houkuttelu jne.) ja eteneminen

  • liikkeiden osien opettaminen ja yhdistäminen

  • virheet ja niiden korjaaminen

  • ohjaajien yleisimpiä virheitä kokeissa ja harjoitellessa

  • harjoituksia (yksilö-, ryhmä- ja häiriöharjoitukset)

  • esimerkkejä harjoituksista eritasoisille koirille

  • harjoituskortit oman tason mittaamiseen 

 

TOKOKIRJA

 

Toko-kirja sisältää tarpeellista tietoa koiran kouluttamisesta. Se on tarkoitettu perusteokseksi paitsi tokoharrastajille myös muita lajeja harrastaville. Kirjassa käydään läpi koulutukseen liittyviä perusasioita sekä uuden harrastajan että pitemmälle ehtineen kannalta. Kirja sisältää tietoa mm. koiran luonteesta ja sen vaikutuksesta kouluttamiseen, erilaisista koulutustavoista, oppimisesta, käyttäytymisen seurauksista, palkitsemisesta ja kilpailemisesta.

Kirjan koko on 17cm x 22cm, pehmeäkantinen, värikuvitus, yht. 328 sivua. Kirjaa voi tilata esim. Kirjavälityksestä, BoD:stä, nettikirjakaupoista ja suoraan minulta. Hinta yhdelle kirjalle 34€ + postikulut. Kimppatilaukset erikseen. Ilmestyy toukokuussa 2009.

 

ESINE-ETSINTÄ

 

Esine-etsintä -opaskirjassa esitellään perusasioita palveluskoirakokeiden esine-etsinnästä. Kirja on tarkoitettu sekä PK-harrastajille että esine-etsintää aktivoimismuotona harrastaville.

Kirjan koko on A4, pehmeäkantinen, värikuvitus, yht. 43 sivua. Kirjaa voi tilata esim. Kirjavälityksestä tai suoraan minulta. Hinta yhdelle kirjalle on 18€ + postikulut. Kimppatilaukset erikseen.